Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Προανήγγειλε λουκέτα σε οφειλέτες του Δημοσίου ο Αν. Λοβέρδος

Με την επιβολή “λουκέτου” είναι αντιμέτωπες επιχειρήσεις και ΔΕΚΟ που δεν θα πληρώσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι τον Οκτώβριο, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην ακρόαση του νέου διοικητή του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλου.


«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο με το ασφαλιστικό νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα μειώνοντας κατά 80% τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Για όσους δεν υπαχθούν στη ρύθμιση ως τις αρχές Οκτωβρίου θα εφαρμόσουμε το νόμο χωρίς εξαιρέσεις και θα κλείσουμε εταιρίες. Και αν με ρωτάτε τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ που χρωστούν, η απάντηση είναι ότι θα κλείσουν και αυτές» ανέφερε ο Α. Λοβέρδος.

Από τη μεριά του ο νέος διοικητής του ΙΚΑ ανέφερε πως τα ακίνητα που έχει ο οργανισμός (αξίας 2,2 δισ.) του αποφέρουν έσοδα 10 εκατομμύρια ευρώ ενώ με μια ορθολογικότερη διαχείριση υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να αποφέρουν 200 εκατομμύρια. Ενδεικτικά ανέφερε πως το ΙΚΑ εισπράττει για ακίνητο – φιλέτο στην Πανεπιστημίου τρία ευρώ ανά τ.μ. ενοίκιο όταν την ίδια ώρα πληρώνει σε υποβαθμισμένες περιοχές 11 ευρώ ανά τ.μ..

Όσον αφορά το ζήτημα των παράνομων συντάξεων που λαμβάνουν συγγενείς ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει ο Ρ Σπυρόπουλος τόνισε πως έχει ξεκινήσει έρευνα καθώς το μητρώο του Ιδρύματος δείχνει πως καταβάλλονται 8.500 συντάξεις σε ασφαλισμένους άνω των 105 χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com