Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Υπονοούμενα για εις βάρος του απειλές άφησε ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ

Υπονοούμενα ότι δέχθηκε απειλές μετά την κατάθεσή του στην επιτροπή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, άφησε ο Σπ. Παπανικολάου. Ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην επιτροπή για τα ομόλογα, ζήτησε στη συνέχεια να διαγραφούν οι συγκεκριμένες αναφορές από τα πρακτικά της συνεδρίασης.


Τα παραπάνω μετέφερε στους δημοσιογράφους ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Τσούκαλης. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σ. Παπανικολάου είναι ο δεύτερος κατά σειρά μάρτυρας που αφήνει υπονοούμενα για απειλές εις βάρος του. Ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Εργασιών του Δημοσίου της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στρατάκης, είχε αρνηθεί να εκτιμήσει την ταυτόχρονη επένδυση των ασφαλιστικών ταμείων σε δομημένα ομόλογα υποστηρίζοντας ότι : «Τώρα στέλνουν δύο φουσκωτούς και σε σαπίζουν στο ξύλο ή σου πειράζουν το παιδί. Τέρμα οι εκτιμήσεις».

Ο Σ. Παπανικολάου τόνισε πως τα Ταμεία και το Δημόσιο ζημιώθηκαν 21 εκ. ευρώ από την αγορά του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ. Σε αυτό το ποσό αποτιμώνται οι προμήθειες που τις χαρακτήρισε «ασυνήθιστα μεγάλες».Η ζημιά κατά τον πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ προήλθε από την απευθείας ανάθεση καθώς υποστήριξε πως αν τα ταμεία αγόραζαν στο 92% της αξίας του, το ομόλογο τότε θα κέρδιζαν εκείνα το ποσό των προμηθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com