Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Σήμερα το μεσημέρι η απόφαση για την «τύχη» της απεργίας

Στις 12 το μεσημέρι, έπειτα από εισήγηση του προεδρείου των σωματείων ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσης συνεδριάζουν οι εννέα Ομοσπονδίες της ένωσης προκειμένου να αποφασίσουν για το εάν θα τερματίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.


Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο από τις απογευματινές ώρες, σε μια προσπάθεια να αρθούν οι δυσμενείς συνέπειες που έχει προκαλέσει η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αρθεί η διαδικασία της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης, αν οι απεργοί αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και δεσμευτούν ότι εφόσον επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου δεν θα προχωρήσουν και πάλι σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Τόνισε, όμως, ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι είναι υπέρ του εξαντλητικού διαλόγου, επέρριψε ευθύνες στους συνδικαλιστές απεργούς για την αποχώρηση από το διάλογο, μίλησε για ακρότητες από την πλευρά των απεργών, ορισμένους από τους οποίους αποκάλεσε οπαδούς της παρανομίας, καθώς αρνήθηκαν να παραλάβουν τα φύλλα πορείας και προέβησαν σε προπηλακισμούς συναδέλφων τους.

Από την πλευρά των απεργών, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Τζωρτζάτος, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Βυτιοφορέων, εμφανίστηκαν πιο διαλλακτικοί, λέγοντας ότι μετά τις θετικές αυτές εξελίξεις που προέκυψαν από τις δηλώσεις του υπουργού, είναι έτοιμοι να προτείνουν την αναστολή της απεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com