Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Φ. Σαχινίδης: Στις αγορές η Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου, με έκδοση εντόκων- Στο 68,5% τώρα οι πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας!

Η Ελλάδα θα πάει στις αγορές στα μέσα Ιουλίου, εκδίδοντας έντοκα γραμμάτια τρίμηνης, εξάμηνης και δωδεκάμηνης διάρκειας. Στην ανωτέρω δήλωση προέβη ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης, μιλώντας στο Reuters. Όπως αναφέρει το Reuters, έντοκα γραμμάτια ύψους 4,56 δισ. ευρώ (5,64 δισ. δολαρίων) λήγουν τον Ιούλιο. Έντοκα γραμμάτια δωδεκάμηνης διάρκειας και εξάμηνης διάρκειας 2,16 δισ. ευρώ λήγουν στις 16 Ιουλίου και έντοκα 13 εβδομάδων 2,4 δισ. ευρώ λήγουν στις 23 Ιουλίου.


Στο 68,5% τώρα οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Με τα spread των 5-ετών CDS να «χτυπούν» νέο ρεκόρ πάνω από τις 1100 μ.β, πλέον ο κίνδυνος default της χώρας μας, έχει αυξηθεί επικίνδυνα και πλησιάζει το 70%.

Και αυτό μοιάζει ιδιαίτερα ειρωνικό εάν σκεφτεί κανείς πως μόλις χτύπησε η Moody’s με την τετραπλή της υποβάθμιση στις 15 Ιουνίου, τότε οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας στα επόμενα πέντε χρόνια, σκαρφάλωσαν στο 48,5%. Τώρα, παρά την πολύ καλή πορεία της ελληνικής δημοσιονομικής προσαρμογής στο πρώτο πεντάμηνο του έτους και τα πολύ θετικά σχόλια από την Τρόικα, αλλά και από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, οι αγορές συνεχίζουν να «ανησυχούν» και να «παίζουν» την χρεοκοπία μας.

Με την λέξη «αναδιάρθρωση» και τη λέξη haircut να παίζουν πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες, μέσω των σχολίων και των αναλύσεων των διεθνών οίκων, και όχι μόνο, δεν είναι και πολύ παράλογο να αναρωτηθεί κανείς εάν υπάρχει σκοπιμότητα και πως όλα αυτά γίνονται για να οδηγήσουν τη χώρα ακριβώς σε αυτό.

Πάντως, με την κατάσταση που κυριαρχεί πια στην αγορά ομολόγων και ασφαλίστρων κινδύνου, η υποβάθμιση σε junk και από τον τρίτο οίκο ( Fitch) σύντομα, δεν μπορεί πλέον να αποκλισθεί από κανέναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com