Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Επιτροπή κοινωνικών εταίρων θα πιστοποιήσει το έλλειμμα

Επιτροπή που εντός του 2009 θα ολοκληρώσει την δημοσιονομική «καταγραφή» συστήνει το υπουργείο Οικονομικών από κοινού με την ΤτΕ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά την συνάντηση που είχε με τον Δοιηκητή Γιώργο Προβόπουλο.


Μέχρι σήμερα η επανεκτίμηση των στοιχείων για το έλλειμμα γινόταν με την συνέργεια της ΤτΕ που παρακολουθεί σε ταμειακή βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Η επιτροπή θα έχει ως σκοπό την "πιστοποίηση" των ευρημάτων ώστε να ενισχύεται η εγκυρότητά τους και να μην υπάρχουν αντιρρήσεις γι αυτά. Θα μετέχει εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, του ΚΕΠΕ, του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και του ΙΟΒΕ.

Ο υπουργός Γ Παπακωνσταντίνου επισήμανε για το θέμα της Επιτροπής ότι "με δεδομένη τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα στοιχειά για το έλλειμμα - τα οποία είχε παρουσιάσει η προηγούμενη Κυβέρνηση - και τα πραγματικά στοιχεία, είναι αναγκαίο να γίνουν μια σειρά από κινήσεις, για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία των στοιχείων και να πειστεί ο Έλληνας πολίτης ότι η οικονομική πολιτική γίνεται στη βάση συγκεκριμένων και απολύτως αξιόπιστων στατιστικών. Για το λόγο αυτό, ζήτησα την συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα δημιουργηθεί μία Επιτροπή σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, με συμμετοχή εκπροσώπων από το ΙΟΒΕ, από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, από το ΚΕΠΕ, ενώ θα ζητηθεί και εκπρόσωπος από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών".

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, το πιθανότερο την Πέμπτη. Τα στοιχεία του θα τελούν υπό αναθεώρηση, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η καταγραφή που θα κάνει η επιτροπή δεν αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές, καθώς "ήδη υπάρχει μία καθαρή εικόνα".

Για το θέμα πιθανής αναθεώρησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Mooddy's το υπουργείο προσπάθησε να καθησυχάσει, λέγοντας ότι οι αγορές έχουν προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό ανάλογες κινήσεις γι αυτό και δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να γίνουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος οι ανακοινώσεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα κίνητρα απόσυρσης των παλαιών αυτοκινήτων.Διευκρινίστηκε ότι θα επιλυθεί το θέμα πληρωμής των 11.500 πολιτών που έχουν ήδη προχωρήσει σε απόσυρση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com