Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Μέχρι τις 15/12 οι προτάσεις στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή

Η ύπαρξη σημαντικών προβλημάτων αυθαιρεσίας και τα έκδηλα συμπτώματα απορρύθμισης της προστασίας των εργαζομένων καθιστούν αναγκαία την παροχή εγγυήσεων στις εργασιακές σχέσεις, τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνεδρίαση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής με σκοπό τη διαμόρφωση σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας, όπως η ενοικίαση εργαζομένων, τα μπλοκάκια και τα προγράμματα stage.


Αναφερόμενος στο θέμα των ελαστικών μορφών εργασίας, ο υπουργός χαρακτήρισε "αδέξια" την προσέγγιση της προηγούμενης διακυβέρνησης. Για τις ελαστικές μορφές εργασίας, υπογράμμισε ότι "υπάρχει μεγάλη ανάγκη για λειτουργία εγγυήσεων στις εργασιακές σχέσεις". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι υπάρχουσες εγγυήσεις "πρέπει να εφαρμοστούν" ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι πρέπει "να προβλεφθούν νέες".

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή έχει ως αντικείμενό της:

* α) την υπογράμμιση μη εφαρμοσμένων στην πράξη αλλά υπαρχουσών εγγυητικών ρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις
* β) την πρόταση συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, στο πλαίσιο του ενωσιακού δικαίου.

Ο κοινωνικός διάλογος θα διεξάγεται μέσα στην Επιτροπή και μετά το πέρας των εργασιών της, το υπουργείο θα προβεί στην εφαρμογή διοικητικών μέτρων ή στην κατάθεση στη Βουλή των νομοθετικών σχεδιασμών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε ως προθεσμία για την κατάθεση προτάσεων την 15η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com