Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Πίστωση χρόνου ζήτησε η Μπατζελή από τους κτηνοτρόφους

Μικρή πίστωση χρόνου προκειμένου να δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες ζήτησε και όπως φαίνεται πήρε, από τους κτηνοτρόφους η νέα Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή κατά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τους επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ).


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΠΕΚ, Δημήτρη Καμπούρη, «η υπουργός δεσμεύτηκε για άμεσες υπουργικές αποφάσεις, που θα αφορούν, α) την παράταση στην υποχρέωση έκδοσης αδειών ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (σ.σ. οι κτηνοτρόφοι ζητούν παράταση έως δύο χρόνια), β) την πληρωμή των σχεδίων βελτίωσης και γ) την επανεργοποίηση της χρηματοδότησης μικρών επενδυτικών σχεδίων, ύψους 50.000 ευρώ. Επιπλέον, τους επισήμανε ότι αποτελεί πολιτική απόφαση η εφαρμογή του ισοζυγίου και στο κρέας και ότι προτίθεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την αρμόδια για θέματα γεωργίας Επίτροπο της ΕΕ, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά οι Έλληνες αιγοπροβατοτρόφοι και να δοθεί η δυνατότητα πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης στα μέσα Δεκεμβρίου.
Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΚ αποφάσισε να περιμένουν τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών της υπουργού και κατόπιν να εξετάσουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων ή όχι. Η επόμενη συνεδρίασή τους αποφασίστηκε για τέλος Νοεμβρίου, στα Γιάννενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com