Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Με ...μισή καρδιά στο ντιμπέιτ

Τιμή τους θεωρούν μεν οι δημοσιογράφοι τη συμμετοχή τους στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, αλλά θεωρούν τους όρους χειρότερους των προηγούμενου και τονίζουν πως οι πολλοί περιορισμοί ακυρώνουν στην ουσία τη παρουσία τους εκεί.


Κατά συνέπεια ζητούν διάλογο εντός της ημέρας και προσδιορισμό του πλαισίου διεξαγωγής έτσι ώστε να καθιστά χρήσιμη τη παρουσία τους. Συγκεκριμένα η Μαρία Χούκλη σε δήλωση μετά τη συνάντηση των δημοσιογράφων ανέφερε:

"Η διαδικασία, έτσι όπως έχει οριστεί, καθιστά περιττή την παρουσία των δημοσιογράφων. Οι όροι διεξαγωγής είναι χειρότεροι από εκείνους που ίσχυσαν στην τηλεμαχία του περασμένου Μαΐου και είχαμε καταγγείλει όλοι. Άλλωστε, και τα κόμματα έχουν καταγγείλει τη διαδικασία με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο δημοσιογράφος πρέπει να μπορεί να ρωτάει ελεύθερα, να έχει επαρκή χρόνο για να διατυπώσει τις ερωτήσεις και να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πολιτικό αρχηγό. Ζητάμε, λοιπόν, διάλογο, ακόμη και εντός της ημέρας, ώστε να προσδιοριστεί εγκαίρως το πλαίσιο διεξαγωγής του ντιμπέιτ και να είναι χρήσιμη η παρουσία μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com