Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Διευκρινίσεις από τη Ν.Δ. για την πορεία του ΕΣΠΑ

Το φόβητρο του «πράσινου» ρεβανσισμού επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, υιοθετώντας όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη περί αντισυναδελφικής συμπεριφοράς δημοσίων υπαλλήλων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, έδωσε απαντήσεις στον Γ. Παπακωνσταντίνου για την πορεία του ΕΣΠΑ, υποστηρίζοντας ότι όλα προχωρούν βάσει προγράμματος.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπακογιάννη, το στέλεχος της Ν.Δ. είπε ότι η υπουργός μίλησε "μετά λόγου γνώσεως" και εκανε λόγο για ύπαρξη πολλών καταγγελιών αυτού του είδους. Εκτίμησε ότι η συμπεριφορά στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε διάφορους εργασιακούς χώρους δείχνει "βουλιμία για εξουσία" και ρεβανσιστική νοοτροπία.

Αναφορικά με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, είπε ότι η απορρόφηση των πόρων του Γ' ΚΠΣ έχει φθάσει μέχρι σήμερα στο 101,2%. Απέδωσε στη "χρονοβόρα διαδικασία" το γεγονός ότι δεν έχουν βγει ακόμη από την Ε.Ε. οι αποφάσεις χρηματοδότησης 19 από τα 23 μεγάλα έργα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Αρνήθηκε ότι η απορροφητικότητα πόρων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 βρίσκεται στο μηδέν. Ο Γ. Κουμουτσάκος είπε ότι οι εισπράξεις από τα διαρθωτικά ταμεία κατατάσσουν τη χώρα μας στην 5η θέση. Πρόσθεσε ότι οι προκαταβολές που έχουν εισπραχθεί από το ΕΣΠΑ ανέρχονται σε 1,515 δισ. ευρώ από το 2007 μέχρι σήμερα, και είναι το 7,5% του προϋπολογισμού της κοινοτικής συμμετοχής του ΕΣΠΑ. Διευκρίνισε ότι το ποσό που δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί στα επιχειρησιακά προγράμματα, παραμένει διαθέσιμο, στους ειδικούς λογαριασμούς στην εθνική τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com