Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΣΕΕ: Παταγώδης αποτυχία της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

Για πλήρη και παταγώδη αποτυχία του ασφαλιστικού, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή της «μεταρρύθμισής» του κάνει λόγο η ΓΣΕΕ σημειώνοντας πως ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αδυνατούν να εκπληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και αναζητούν εναγωνίως πρόσθετη ενίσχυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ για να πληρώσουν τις συντάξεις έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ,


«μόνο το ΙΚΑ θα παρουσιάσει διαχειριστικό έλλειμμα ύψους 9 δισ. ευρώ, ενώ το κράτος του οφείλει συνολικά πάνω από 13 δισ ευρώ».

Τονίζει επίσης ότι «η λεηλασία των αποθεματικών με τα δομημένα ομόλογα του Δημοσίου, επιβάρυνε ακόμα περισσότερο τη δραματική οικονομική κατάσταση, ενώ η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει στερώντας έτσι έσοδα τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ».

«Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι στενάζουν και ταλαιπωρούνται αφάνταστα σε τριτοκοσμικές συνθήκες για την ιατρική και νοσοκομειακή τους φροντίδα τους, χωρίς ελπίδα εξυπηρέτησης τους», προσθέτει η ΓΣΕΕ.

Επισημαίνει ακόμη ότι «στον αέρα και με άδεια ταμεία έμεινε το περίφημο Ασφαλιστικό Αποθεματικό που θα ενίσχυε την χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών παροχών μετά το 2016, υποθηκεύοντας έτσι το ασφαλιστικό μέλλον και της νέας γενιάς».

Κάνει δε λόγο για «πλήρες αδιέξοδο και υπαρκτό κίνδυνο κατάρρευσης και χρεοκοπίας των Ασφαλιστικών Ταμείων», ως αποτέλεσμα ''της περίφημης Ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης'' και της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com