Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Καρατζαφέρης: «Θα είμαστε ανάχωμα στο ΠΑΣΟΚ»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στη διακαναλική του συνέντευξη, κατηγόρησε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ότι οδηγούν τη χώρα σε μονοθεματικές εκλογές, με επίκεντρο την οικονομία, αποφεύγοντας να αναφερθούν στις θέσεις τους στα εθνικά θέματα ή να ξεκαθαρίσουν τι έγινε με την υπόθεση της Ζίμενς. Τόνισε ότι ο ίδιος θα παρακολουθεί και θα ελέγχει προσωπικά πιθανές απόπειρες ρεβανσισμού από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ».


Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε και στους δύο ηγέτες.

Για τον Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι θα γίνει πρωθυπουργός όχι λόγω δικών του δυνατοτήτων, αλλά λόγω προώθησής του από τον Κ. Καραμανλή. "Ο πρωθυπουργός επιτρέπει να διπλασιαστούν τα διόδια τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές. Πόσο ευφυές είναι αυτό; Είναι βούτυρο στο ψωμί του Γ. Παπανδρέου" σημείωσε.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι δεν μιλά για τον "ευπρεπή κύριο Παπανδρέου" που έρχετα, αλλά για το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ με το ρεβανσισμό και το κράτος του 1981 των "πρασινοφρουρών". "Καλώ όλους να γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα σημαντικό ανάχωμα και αυτό είναι το ΛΑΟΣ. Θα ασχοληθώ προσωπικά με οποιαδήποτε καταγγελία διώξεως έρχεται στο γραφείο μου. Να μην χωριστεί η Ελλάδα σε πράσινα, μπλε, κόκκινα καφενεία. Να δουλέψουμε όλοι για την Ελλάδα. Δεν είμαι πεισμένος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ελέγχει το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ" τόνισε.

Παράλληλα, είπε ότι με ευθύνη Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ οδηγούμαστε σε μονοθεματικές εκλογές, με την οικονομία στο επίκεντρο.

"Στην προεκλογική περίοδο εξαφανίστηκε η Ζίμενς. Να μάθουμε ποιοι "έφαγαν" τα 100 εκ. ευρώ σ' αυτήν την υπόθεση. Να μην κρύψουμε τους ενόχους" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ταυτόχρονα είπε ότι δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τα εθνικά θέματα. "Ο κ.Παπανδρέου δεν έχει πει ξεκάθαρες κουβέντες για το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Για το σχέδιο Ανάν ο κ. Καραμανλής ψεύδεται ασυστόλως. Στο ντιμπέιτ υποστήριξε ότι είπε "όχι". Στο διάγγελμά του, όμως, είχε πει να "αξιοποιήσουμε τα θετικά του σχεδίου. Αυτό δεν σημαίνει όχι".

Ο κ. Καρατζαφέρης πρόσθεσε ότι στην τηλεόραση γίνονται κοκορομαχίες μεταξύ των δύο "μεγάλων" για την οικονομία.

Χαρακτήρισε λάθος τη συγχώνευση των δύο υπουργείων, του Οικονομίας και του Οικονομικών και πρότεινε να διαχωριστούν και πάλι όπως στο παρελθόν.

Κατηγόρησε δε τους δύο ηγέτες ότι δεν αναφέρονται στις αιτίες που οδηγήθηκε η ελληνική οικονομία στο σημερινό αδιέξοδο.

Για το θέμα της οικονομικής κρίσης επανέλαβε ότι "η αγορά έχει στεγνώσει" και κατηγόρησε την μεν Ν.Δ ότι παίρνει λανθασμένα μέτρα, το δε ΠΑΣΟΚ ότι προτείνει "νεφελώδη" πράγματα. Υποστήριξε ότι ο δανεισμός του Δημοσίου δεν είναι λύση, αλλά αυτοκτονία και είπε ότι χρειάζονται τα χρήματα της παραοικονομίας. "Τα λεφτά που είναι σε σεντούκια και θυρίδες δεν επενδύονται" σημείωσε και πρότεινε να δοθούν κίνητρα για να έρθουν τα κεφάλαια από το εξωτερικό, αλλά και να μειωθεί ο ΦΠΑ κατά 1%.

Ο κ. Καραμανλής λέει "Άντε να τελειώνουμε", ενώ ο Γ. Παπανδρέου λέει "Άσε και θα δούμε".

Για την επόμενη μέρα των εκλογών ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό. Υποστήριξε ότι στη Ν.Δ αναμένονται τριγμοί μετά τις εκλογές και επικαλέστηκε τη ρήση Γιακουμάτου ότι "στη Ν.Δ υπάρχουν πολλοί Βενιζέλοι". "Ελπίζω η Ν.Δ να βρει το βηματισμό της και αργότερα θα δούμε εάν θα χρειαστεί ένας διάλογος μαζί της. Αυτοί όμως με χαρακτηρίζουν ακραίο" είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Πρόσθεσε ότι τα "τζάκια" ετοιμάζουν νέους ρόλους για πρωθυπουργία, προεδρία της Δημοκρατίας κλπ. και αναφέρθηκε στους "δελφίνους" Αβραμόπουλο, Μπακογιάννη, Σαμαρά και τόνισε ότι ο διάλογος θα εξαρτηθεί από το ποιος θα αναλάβει την ηγεσία της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε συνειδητή την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος στη Ροδόπη και τόνισε ότι σήμερα δυστυχώς οι αρχηγοί των άλλων κομμάτων, πλην του ΚΚΕ, για δύο νομούς της χώρας βάζουν συνδιαχειριστή το τουρκικό προξενείο στην περιοχή. "Βάζουν στα ψηφοδέλτια αυτούς που υποδεικνύει το τουρκικό προξενείο. Ανθρώπους, όπως η Καραχασάν, που λένε "είμαι τουρκάλα". Υπάρχει ένα κράτος εν κράτει. Να ξαναγυρίσει το τουρκικό προξενείο στη διπλωματική του αποστολή. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι να απελευθερωθούν από την ομηρία του τουρκικού προξενείου" δήλωσε, ενώ παράλληλα άφησε υπονοούμενα για τη δράση του αμερικανού προξένου στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com