Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι ρυθμίσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, οι διχασμός μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί και οι πιεστικές προθεσμίες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Τύπου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μεταβίβαση μόνο με διπλή δήλωση

Με διαδικασίες fast track κατατίθεται την Πέμπτη το νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, με την προϋπόθεση ότι έχουν κατασκευαστεί έως τις 28/4/2010. Ολες οι μεταβιβάσεις ακινήτων θα συνοδεύονται από δήλωση του ιδιοκτήτη, αλλά και του επιβλέποντος μηχανικού, ότι το μεταβιβαζόμενο κτίσμα δεν έχει παρανομίες στη δόμηση. Κατεδαφίσεις προβλέπονται για όσα βρίσκονται σε δάση, αλλά υπάρχουν αρκετές ασάφειες. Προβλέπεται επίσης εξαίρεση από την κατεδάφιση για 20 έως και 40 χρόνια, ανάλογα με τη θέση του ακινήτου.


Η ΑΥΓΗ: Πανηγυρίζει μόνος του
Με διθυραμβικούς τόνους συνεχίζει να μιλάει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών ο Γ. Παπανδρέου προσπαθώντας εκβιαστικά να κεφαλαιοποιήσει την απόφασή της, ενώ ανέβαλε τις συναντήσεις που είχε ανακοινώσει για σήμερα με τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως και την ενημέρωση της Βουλής για το θέμα της Συνόδου.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Να παραιτηθεί ο Ραγκούσης!
Θύελλες προκάλεσε όλη την ημέρα χθες ο Γ. Ραγκούσης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος τον κάλεσε, μιλώντας στο Ραδιόφωνο του «ΒΗΜΑ fm» να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

ΑΥΡΙΑΝΗ: Πάρτε πίσω το νόμο του αίσχους
Οι εκδοχές είναι δύο: Η κυβέρνηση ή το «πήρε αψήφιστα» ή το πήρε απόφαση να κηρύξει κοινωνικό πογκρόμ και να στείλει στο Αυτόφωρο ένα εκατομμύριο Ελληνες, οφειλέτες του Δημοσίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η αλήθεια που κρύβουν για το χρέος
Την πικρή αλήθεια που κρύβει η κυβέρνηση από τους Ελληνες αναφορικά με την πρόσφατη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκης Ενωσης για το δημόσιο χρέος αποκάλυψε χθες ο διεθνής Τύπος.

ΕΘΝΟΣ: Τι πληρώνεις για να... σώσεις το αυθαίρετο
Πράσινο φως στο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο. Το ακίνητο σώζεται με πρόστιμο, που για το ύψος του συνυπολογίζονται οκτώ κριτήρια.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας Παΐσιος: Την Ελλάδα θέλουν να την τσαλακώσουν οι «φίλοι» της
Ο Θεόπνευστος Αγιορείτης προφητεύει ότι οι Τούρκοι θα μας προκαλέσουν σε σχέση με την αιγιαλίτιδα ζώνης και εμάς θα μας πιάσει πείνα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Οι ρυθμίσεις-φωτιά για τα αυθαίρετα
Προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2011 έχουν οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, το ακίνητο των οποίων κατασκευάστηκε έως 28 Απριλίου του 2010, για να καταθέσουν αίτηση ένταξης του παράνομου κτίσμάτος τους στη ρύθμιση που αφορά την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τακτοποίηση αυθαιρέτων μισοτιμής και για 40 χρόνια
Σε τακτοποίηση (νομιμοποίηση) των αυθαιρέτων κτισμάτων για 40 χρόνια κατά το πρότυπο των ημιυπαίθριων προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να εισρεύσουν στο δημόσιο κορβανά έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ.

ΕΣΤΙΑ: Ο ομφάλιος λώρος με το κράτος
Η πραγματική διαρθρωτική αλλαγή είναι να αποκόψη το πολιτικό μας σύστημα τον ομφάλιο λώρο του με το κράτος. Και αυτό δεν είναι διατεθειμένος να το κάνη κανένας. Ούτε η Κυβέρνησις, ούτε η Αντιπολίτευσις. Αυτός είναι ο λόγος που απέτυχε το Μνημόνιο και μάλλον θα έχη την ίδια τύχη και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Εκτός αν αλλάξη ριζικά η πολιτική.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Μέχρι 40 χρόνια η τακτοποίηση αυθαιρέτων
Σύμφωνα με τη ρύθμιση που κατατίθεται αύριο στη Βουλή, διαχωρίζονται τα κτίσματα σε εντός και εκτός σχεδίου και προβλέπεται διατήρησή τους για 40 και 20 χρόνια, αντίστοιχα. Πρόκειται για ρύθμιση-εξπρές, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν στη διάθεσή τους μόλις 5 μήνες για να καταθέσουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα ταξί διχάζουν το ΠΑΣΟΚ
Ο απόλυτος διχασμός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί, που είχε διαφανεί από την προηγούμενη εβδομάδα, επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών.

Η ΝΙΚΗ: Big Business σε γαλανόλευκο φόντο
Επενδύσεις στην Ελλάδα θέλουν να κάνουν οι Αμερικανοί σύμφωνα με όσα άκουσε στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ενώ και οι Γερμανοί σχεδιάζουν τη δική τους «επιχειρηματική αντεπίθεση» με 20 οικονομικούς συνδέσμους να μας... κλείνουν το μάτι.

Ο ΛΟΓΟΣ: αΤΑΞΙα στην κυβέρνηση
Με τον «αέρα» της στήριξης του πρωθυπουργού με την αναφορά του Γ. Παπανδρέου και στην ανάγκη προώθησης των μεγάλων αλλαγών στο υπουργικό συμβούλιο που ανατρέπουν τα κακώς κείμενα δεκαετιών, προκειμένου να προβεί στους αναγκαίους χειρισμούς για μια πραγματική απελευθέρωση των ταξί, εμφανίστηκε ο υπουργός Υποδομών Γ. Ραγκούσης στην συνεδρίαση του διευρυμένου ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Υπεράσπιση - διεύρυνση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων
Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο, η ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για την ολοκληρωτική αποδόμηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με το ΚΚΕ, να αποκρούσουν τα βάρβαρα μέτρα, να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΤΑ ΝΕΑ: Τι θα δώσεις για να το σώσεις
Ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα ανάλογες των ημιυπαίθριων παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στις ρυθμίσεις μπορούν να ενταχθούν τα αυθαίρετα που χτίστηκαν μέχρι τις 28 Απριλίου 2010.

City Press: ΤΑΞΙ. Ολοι εναντίον όλων
Εκρηκτικό κλίμα επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, όπου πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος άσκησαν δριμεία κριτική στον υπουργό Υποδομών Γ. Ραγκούση σχετικά με το επίμαχο νομοθέτημα για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

Metro: Η νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα
Ττο «πρασινο φως» στο νομοσχέδιο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων έδωσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πόσο θα κοστίσει η τακτοποίηση των αυθαιρέτων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: Αμεση υλοποίηση του πακέτου στήριξης απαιτούν ΔΝΤ και Ε.Ε.
«Αγώνα δρόμου» ξεκίνησε η κυβέρνηση για να προλάβει τις προθεσμίες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, καθώς το νέο πακέτο χρηματοδότησης που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής συνδέεται άμεσα με το κατά πόσο η Ελλάδα θα είναι συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις της.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Το σχέδιο ανάπλασης για το «Ελληνικό»
Μέσα στο Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η εταιρεία «Ελληνικό Α.Ε.» να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την προσέλκυση επενδυτών που θα αναλάβουν να αξιοποιήσουν το μεγαλύτερο «οικόπεδο» της Ευρώπης, όπως έχει χαρακτηριστεί η έκταση του πρώην αεροδρομίου.

ΚΕΡΔΟΣ: Πιέζουν τις τράπεζες να πουν «ναι» στην ανταλλαγή ομολόγων
Σκιές αβεβαιότητας και αμφισβήτησης εγείρονται γύρω από το φιλόδοξο - και αχαρτογράφητο στα ευρωπαϊκά χρονικά - εγχείρημα της ανταλλαγής παλαιού με νέο ελληνικό χρέος.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Οι τελικές ρυθμίσεις για τη διατήρηση αυθαιρέτων
Τη ρύθμιση του προβλήματος των αυθαιρέτων καθώς και το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com