Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πρόστιμο της ΕΕΤΤ για «φουσκωμένα» SMS σε ανύποπτους καταναλωτές

Πρόστιμο ύψους 756.236 ευρώ επέβαλε στην εταιρεία «ΒΟΒ MOBILE HELLAS Α.Ε» η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας σχετικά με την παροχή συνδρομητικών υπηρεσιών πολυμεσικής πληροφόρησης, μέσω SMS αυξημένης χρέωσης.



Κατόπιν ελέγχων στη συγκεκριμένη εταιρεία η ΕΕΤΤ διαπίστωσε παραβάσεις αναφορικά με την εγγραφή καταναλωτών σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλού κόστους, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

Μέσω ανάρτησης προωθητικών banners σε διαδικτυακές ιστοσελίδες με υψηλή επισκεψιμότητα, η εταιρεία προέτρεπε τους καταναλωτές να καταχωρήσουν τον αριθμό του κινητού τους προκειμένου να εντοπίσουν τους φίλους τους ή να λάβουν απάντηση σε συγκεκριμένη ερώτησή τους ή κάποια εφαρμογή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το ύψος του προστίμου καθορίστηκε βάσει της βαρύτητας της παράβασης σε συνδυασμό με τον αυξημένο κίνδυνο παραπλάνησης και πρόκλησης ζημίας σε καταναλωτές, τον αριθμό των θιγόμενων συνδρομητών και τον τζίρο της εταιρείας από την παροχή των εν λόγω υπηρεσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com