Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αυστηρές ποινές σε φορείς που δεν στέλνουν στοιχεία στο ΥΠΟΙΚ

Αυστηρές κυρώσεις, όπως περικοπή των επιχορηγήσεων αλλά και δέσμευση των εσόδων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προβλέπονται για τους φορείς του Δημοσίου που δεν στέλνουν στοιχεία για τις δαπάνες τους στην κυβέρνηση.


Με την απόφαση του ο υπουργός Οικονομικών, επιχειρεί να τρίξει τα δόντια στους φορείς όπως δήμοι, ταμεία και νοσοκομεία που επιμένουν να μη στέλνουν στο υπουργείο τα οικονομικά τους στοιχεία.

Πλέον οι φορείς του Δημοσίου θα πρέπει μέσα σε 12 ημέρες από τη λήξη του μήνα, να έχουν ενημερώσει το ΥΠΟΙΚ για τα οικονομικά τους στοιχεία, σε αντίθετη περίπτωση, αφού περάσουν 15 μέρες θα ζητούνται έγγραφες εξηγήσεις από τον Πρόεδρο ή τον Γενικό Διευθυντή του οικείου φορέα.

Μετά την παρέλευση και της προθεσμίας αυτής επιβάλλεται πρόστιμο στον Πρόεδρο ή το Γενικό Διευθυντή, ίσο με 1/25 του μηνιαίου μισθού ή της συνολικής αποζημίωσής τους για κάθε επιπλέον ημέρα καθυστέρησης.

Όταν δε, περάσει ένας μήνας από τη λήξη της προθεσμίας, το υπουργείο Οικονομικών θα δεσμεύει τυχόν έσοδα του φορέα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή τον Τακτικό Προϋπολογισμό σε ποσοστό 50% του ετήσιου προβλεπόμενου ποσού μέχρι να υποβληθούν τα απαιτούμενα στοιχεία.

Στην απόφαση τονίζεται ξεκάθαρα πως "Φορείς που δεν θα έχουν υποβάλει τα προβλεπόμενα στοιχεία δεν θα επιχορηγούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό".

Υπενθυμίζεται ότι για το σύνολο του 2010 στοιχεία δεν είχαν δώσει 405 από τους 1.601 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com