Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Μαρκογιαννάκης: Με καπέλο τα ελικόπτερα γιατί « θα καιγόταν το σύμπαν»

Την απόφασή του να εγκρίνει την ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων σε φουσκωμένες τιμές, το 2009, επιχείρησε να υπερασπιστεί ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, λέγοντας ότι «τελικά τα πήραμε ακριβά διότι θα καιγόταν το σύμπαν». Η δικογραφία για την υπόθεση έχει αποσταλεί στη Βουλή.



Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5" ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως "'ηταν μία αφόρητη κατάσταση. Από τη μία ήταν αυτή η πίεση, την οποία αντέχεις μέχρι ένα ορισμένο σημείο, και από την άλλη βλέπεις το αποτέλεσμα. Βλέπεις ότι καιγόταν το σύμπαν. Εκατό πυρκαγιές την ίδια ημέρα". Υποστήριξε ότι σκέφτηκε να πάει σε άλλη εταιρεία, όμως "δεν είχα δυνατότητα ευελιξίας εκείνη την εποχή, δεν μπορούσα να τα δώσω σε άλλη εταιρεία, γιατί δεν υπήρχε. Αλλά και αν υπήρχε, έπρεπε να φθάσουμε τα Χριστούγεννα για να τους δώσουμε τη σύμβαση, διότι ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν μπορείς να κάνεις απευθείας αναθέσεις".

Όπως είπε, παγκοσμίως υπάρχουν μόνο δύο εταιρείες που νοικιάζουν πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς τους.

Παράλληλα, επιχείρησε να συνδέσει την υπόθεση με την κριτική που είχε δεχτεί εκείνο τον καιρό, επειδή είχε δικαιολογήσει την καθυστέρηση στη μίσθωση ελικοπτέρων λέγοντας ότι ο καιρός ήταν βροχερός και δεν υπήρχε μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιών. "Πετρούλα με αποκαλούσαν διάφοροι συνάδελφοί σας [σ.σ. δημοσιογράφοι], διότι έλεγα για τις καιρικές συνθήκες και ότι μέχρι πρότινος έβρεχε. Αν δείτε την απίστευτη χλεύη, με την οποία με μεταχειρίστηκαν, θα πείτε πώς άντεξα τόσες μέρες", είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com