Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Προειδοποίησης της Κομισιόν για την “τηλεόραση χωρίς σύνορα”

Προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα και σε 15 ακόμη χώρες απέστειλε η Κομισιόν, με την οποία ζητά πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας “τηλεόραση χωρίς σύνορα”.



Τα κράτη μέλη έχουν συμφωνήσει να ολοκληρώσουν τη μεταφορά της οδηγίας για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων επικοινωνίας στο εθνικό τους δίκαιο έως τις 19 Δεκεμβρίου 2009.

Η οδηγία αφορά στην εξασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά, διαφυλάσσοντας ορισμένους σημαντικούς στόχους δημόσιου συμφέροντος, όπως η πολιτιστική πολυμορφία, το δικαίωμα απάντησης, η προστασία των καταναλωτών και η προστασία των ανηλίκων.

Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται στοιχεία για περαιτέρω εξακρίβωση του κατά πόσον και με ποιον τρόπο έχουν υλοποιηθεί οι κανόνες που αφορούν τη χώρα προέλευσης, την τοποθέτηση προϊόντων και την προστασία των ανηλίκων.

Η προθεσμία που δίνεται στις χώρες για να απαντήσουν είναι 10 εβδομάδες.

Πρόκειται για το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, την Ισπανία, τη Σουηδία, τη Σλοβακία και τη Μεγάλη Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com