Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Νόμιμη η εκπομπή υψηλής ευκρίνειας τονίζει η ΕΡΤ

Απαντώντας στην Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών η ΕΡΤ τονίζει ότι η πιλοτική εκπομπή υψηλής ευκρίνειας είναι απόλυτα νόμιμη.




Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ υπογραμμίζει πως είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία, από την οποία δεν προκύπτει πως επιβάλλεται διακοπή της αναλογικής μετάδοσης στα σημεία που αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της ΕΡΤ δήλωσε ότι: «Η ΕΡΤ, όπως επανειλημμένα έχει καταστήσει γνωστό, δεν καταστρατηγεί κανένα νομικό πλαίσιο της Πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς. Τουναντίον, είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία. Τα αρμόδια δικαστήρια θα μπορούσαν να κρίνουν τη νομιμότητα και τη βασιμότητα όσων υποστηρίζει η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., αν βεβαίως προσέφευγε σε αυτά και δεν επέλεγε να καταφύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. παραποιεί, ως μη όφειλε, τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ αναφέρθηκε μόνο στην εκπομπή συγκεκριμένων πιλοτικών προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας, τα οποία μάλιστα προσδιόρισε. Ας σημειωθεί ότι η πιλοτική αυτή μετάδοση γεγονότων μείζονος ενδιαφέροντος, γίνεται χωρίς το παραμικρό κόστος για την ΕΡΤ, πράγμα που τεχνηέντως αποκρύπτεται από την πολυσέλιδη ανακοίνωση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε. Από την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτει πως η ΕΡΤ επιβάλλεται να διακόψει την αναλογική μετάδοση στα σημεία που αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή, πέραν αυτών που ρητά ορίζει ο νόμος. Στα υπόλοιπα σημεία, εναπόκειται στην ΕΡΤ να αποφασίσει, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το χρόνο διακοπής της αναλογικής μετάδοσης. Έκπληξη προκαλεί εξάλλου, σε ειδικούς και μη, η αναφορά σε προδιαγραφές υψηλής ευκρίνειας για ελεύθερη λήψη, που αν δεν προσδιοριστούν, θα κινδυνεύσουν δήθεν οι τηλεθεατές "να μην είναι σε θέση να δουν τις συγκεκριμένες εκπομπές και να δημιουργηθεί χάος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com