Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Από την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ξεκίνησε με την πρόσκληση υποβολής προτάσεων από τους τοπικούς φορείς, η υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.



Το πρόγραμμα προβλέπει την σταδιακή ένταξη σε δράσεις απασχόλησης 37.000 ατόμων πανελλαδικά και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 190 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το κόστος ανέρχεται στα 26,25 εκατ. ευρώ και προβλέπεται μέσω του προγράμματος να απασχοληθούν περισσότεροι από 6.000 άνεργοι με μηνιαία αμοιβή ύψους 625 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπως είναι τα σωματεία, οι συνδικαλιστικές και επαγγελματικές ενώσεις κ.ά. με τους συμπράττοντες φορείς (ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει δραστηριότητες κοινωφελούς χαρακτήρα κτλ).

Οι άνεργοι αναμένεται να απασχοληθούν σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας όπως είναι η διαμόρφωση πάρκων, η αναδάσωση κ.ά. οι υπηρεσίες φροντίδας μέριμνας ηλικιωμένων και ΑμεΑ και σε λοιπούς κοινωνικούς περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς κοινωφελείς τομείς.

Τα κριτήρια για την επιλογή των ανέργων που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, το σύστημα μοριοδότησης σύμφωνα με το οποίο προβάδισμα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και οι άνεργοι έως 30 ετών. Υπόψιν λαμβάνονται επίσης εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια ενώ τα ονόματα των ωφελούμενων θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους φορείς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει οριστεί η 31η Μάιου 2011, ενώ θα ακολουθήσουν προσκλήσεις για την υλοποίηση του προγράμματος στις περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com