Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Δίωρη παράταση λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών την 31η Δεκεμβρίου

Την παραμονή του νέου έτους οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα λειτουργούν έως τις 15:00 σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.


Όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου δεύτερου του Ν. 1157/1981 (ΦΕΚ 126/Α), η παραμονή του νέου έτους είναι ημέρα ημιαργίας για τις δημόσιες υπηρεσίες και η εργασία τους διακόπτεται στις 13:00. Ωστόσο, πολλές υπηρεσίες έχουν θέσει ως καταληκτική ημερομηνία διαδικασιών αρμοδιότητάς τους - πληρωμές, υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών - την 31η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη διεκπεραίωση αυτών των υποθέσεών τους, τονίζεται στο ανακοινωθέν του Γ. Ραγκούση, πρέπει οι εν λόγω υπηρεσίες να λειτουργήσουν την 31η Δεκεμβρίου 2009 μέχρι το πέρας του ωραρίου. Εξάλλου, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 29 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν. 3528/2007), οι υπάλληλοι οφείλουν να εργασθούν πέραν του ωραρίου εργασίας ή σε μη εργάσιμες ημέρες, εφόσον έκτακτες και εξαιρετικές ανάγκες το επιβάλλουν.

Ως εκ τούτου, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, οι ανωτέρω υπηρεσίες, καλούνται να εκδώσουν ανακοίνωση, με την οποία θα ενημερώνουν το κοινό ότι κατά την παραμονή του νέου έτους θα είναι ανοιχτές για τις συγκεκριμένες συναλλαγές με τους πολίτες μέχρι τις 15:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

website counter
friend finderplentyoffish.com