Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Πιστώσεις 13,6 εκατ. ευρώ για εναλλακτικούς δρόμους των Τεμπών

Ενόψει της κορύφωσης της εξόδου για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, ο κρατικός μηχανισμός καταβάλλει προσπάθειες για να συνεχιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις παρακαμπτήριες οδούς της ΠΑΘΕ, που παραμένει κλειστή στο ύψος των Τεμπών. Πιστώσεις συνολικού ύψους 13.600.000 ευρώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την παραμονή των Χριστουγέννων.


Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διατίθενται 5.500.0000 ευρώ, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 4.000.000 ευρώ και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 3.000.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά θα διατεθούν ώστε να βελτιωθούν, να συντηρηθούν και να αποχιονιστούν οι εναλλακτικοί οδικοί άξονες και τα οδικά δίκτυα, αρμοδιότητας των Περιφερειών, που υποβοηθούν στην εξομάλυνση του κυκλοφοριακού φόρτου στο συγκεκριμένο παρακαμπτήριο δίκτυο.

Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ακόμη, θα διατεθεί αποκλειστικά, για την πληρωμή της μισθοδοσίας του εποχικού προσωπικού των Διευθύνσεων Ελέγχου Συντήρησης Έργου των Περιφερειών Θεσσαλίας (500.000 ευρώ), Κεντρικής Μακεδονίας (300.000 ευρώ) και Δυτικής Μακεδονίας (300.000 ευρώ).

Δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των μηχανημάτων υποστήριξης βρίσκονται στις εναλλακτικές διαδρομές της παράκαμψης των Τεμπών, προκειμένου να διευκολύνουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
website counter
friend finderplentyoffish.com